De oplossing? Zichzelf oppompende band.
    Te lage bandenspanning kost 5,2 miljard Euro
    Bandenspanningmeter op P+R locatie Gaasperplas
    Primeur, Amsterdam plaatst Solair bandenpomp!
    Natuur en Milieu helpt autoleasers

 


De oplossing? Zichzelf oppompende band.

“Naar een band die zijn eigen spanning op peil kan houden zijn automobilisten al jaren op zoek,” zegt Goodyear senior vice president Jean-Claude Kihn. Goodyear heeft deze uitdaging aangenomen en de vooruitgang die we hierin hebben geboekt is bemoedigend. De gebruikte technologie is complex, maar het idee erachter is relatief simpel.”

Doordat de band altijd op de juiste spanning is, gaat het brandstofverbruik omlaag, de levensduur wordt verlengd en de prestaties en veiligheid worden beter. Goodyear heeft nog niet bekend gemaakt wanneer het systeem op de markt verschijnt

 
 

<<terug naar de nieuwspagina | <<naar archief | naar boven


Te lage bandenspanning kost 5,2 miljard Euro
Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) heeft becijferd dat de auto’s die in Europa rijden op banden met een te lage spanning zorgen voor een onnodige kostenpost van 5,2 miljard euro aan brandstof per jaar. Deze kostenpost wordt veroorzaakt door 81 procent van alle automobilisten in Europa. Zij zorgen met de te lage bandenspanning voor een brandstofverspilling die leidt tot een onnodige, extra CO2-uitstoot. Om deze verspilling terug te dringen heeft het IvDM de bespaarmogelijkheden van brandstof, waaronder een juiste bandenspanning en een goede wieluitlijning, op een rij gezet. Deze zijn terug te vinden op www.jebentalsnelduurzaamopweg.nl. Volgens dit instituut kan het maandelijks controleren van de bandenspanning een brandstofbesparing opleveren van meer dan 100 euro per jaar. IvDM is het kenniscentrum van de brancheverenigingen Bovag en RAI Vereniging en bevordert kennis en bewustwording op het gebied van milieu en duurzaamheid binnen de mobiliteitsbranche. (bron Autobanden portaal)
 
 

<<terug naar de nieuwspagina | <<naar archief | naar boven


Bandenspanningmeter op P+R locatie Gaasperplas
P+R is de slimste parkeerplek voor bezoekers van Amsterdam. Het zijn parkeerplekken aan de rand van de stad waar u makkelijk kunt overstappen op het openbaar vervoer. Binnen een half uur staat u op de Dam.  Op 30-6-2010 opende de gemeente Amsterdam de zevende P+R locatie wederom strategisch gelegen aan de snelweg. Ook deze locatie is voorzien van twee elektrische laadpunten maar nog belangrijker een bandenspanningsmeter.
De Solair wel te verstaan geheel werkend op zonne-energie en dus 100% emissievrij en klimaatneutraal, ook deze unit is te volgen via deze website qua besparingen op CO2 uitstoot en brandstof. Zie mijn locatie.
Wilt u ook de andere P+R locaties weten volg dan de onderstaande link. http://amsterdam.nl/verkeer_vervoer/auto/parkeren/parkeergebouwen 
 
 

<<terug naar de nieuwspagina | <<naar archief | naar boven


Primeur, Amsterdam plaatst Solair bandenpomp!
DIGITALE BANDENSPANNINGSMETER OP ZONNE-ENERGIE

 

Als absolute wereldprimeur presenteert het bedrijf GIP Air Systems uit ’s-Hertogenbosch een digitale bandenspanningsmeter genaamd Solair die geheel, dus ook de compressor op zonne-energie werkt en daarmee dus echt klimaat neutraal en 100% emissievrij is. De unit is overal te plaatsen waar het zonnepaneel vrij zicht heeft op onze gratis energiebron de zon. Geen uitgebreide installatiekosten en 24 uur per dag / nacht intensief te gebruiken. De SOLAIR digitale bandenspanningmeter van GIP Air Systems is draadloos verbonden met de nieuw gelanceerde consumenten website www.bandenspanning.nl om de besparingen bij het gebruik van deze milieuvriendelijke bandenspanningsmeter live en in real-time te volgen.

 

De gemeente Amsterdam heeft de primeur met het plaatsen van maar liefst 6 digitale bandenspanningsmeters waarvan 2 Solair units op zonne-energie op de P&R Transferia en parkeerplaatsen. Alle bandenspanningsmeters zijn aangesloten op www.bandenspanning.nl/mijnlocatieen zijn de resultaten van elke parkeerplaats online te volgen. Amsterdam neemt het milieu en de luchtkwaliteit uiterst serieus en neemt hiermee een grote stap voorwaarts. Foto: Wethouder Hans Gerson.

 

 

GIP Air Systems BV is gespecialiseerd in banden vulsystemen voor o.a. tankstations en de automotive industrie. Is exclusief importeur van de Airtec Corporation, wereldwijd de marktleider voor digitale vulsystemen. Meer informatie over de Solair bandenspanningmeter en meer vind u op;

www.gipairsystems.nl

 

 
 

<<terug naar de nieuwspagina | <<naar archief | naar boven


Natuur en Milieu helpt autoleasers
Cleaner Car Contracts is een initiatief van Natuur en Milieu in vijf Europese landen. In België, Denemarken, Duitsland en Italië tekenen leasebedrijven ook Cleaner Car Contracts met milieuorganisaties. De bedrijven tekenen voor de ambitie om  in 2012 alleen nog auto`s met een gemiddelde uitstoot onder de 120 gr/km (de EU ambitie= 130 gr/km in 2015)te kopen. Als de sector sneller loopt dan het beleid voorschrijft dan is dat een duidelijk signaal naar de auto-industrie en de Europese politiek en dus een cruciale prikkel om versneld zuiniger auto’s op de markt te brengen.

 “Cleaner Car Contracts is goed voor klimaat en milieu, maar juist ook voor bedrijven en berijders. Zuinige leaseauto’s verbruiken immers een stuk minder brandstof en zijn fiscaal aantrekkelijk”, aldus Mirjam de Rijk, directeur van Stichting Natuur en Milieu. “Brussel kan bedrijven helpen kosten te besparen door autofabrikanten scherpere CO2-normen op te leggen. Dat stimuleert innovatie zodat er snel nog meer keuze komt in zuinige, zakelijke automodellen.”

www.cleanercarcontracts.eu

 
 

<<terug naar de nieuwspagina | <<naar archief | naar boven